Oud-Hollandse Bruine Bonenschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bruine bonen laten uitlekken. De spekblokjes in een ovenvaste schaal afgedekt met keukenpapier in 9 minuten op vol vermogen laten uitbakken. Halverwege de bereiding het spekvet afgieten en het spek losroeren. Intussen de ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. Het zaad en de zaadlijsten uit de paprika′s verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden. De ui en de knoflook door het uitgebakken spek roeren en (onafgedekt) in 3 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De blokjes paprika toevoegen en alles (afgedekt) 5 minuten op vol vermogen verwarmen. De bruine bonen met de blokjes metworst en de stroop erdoor scheppen en (afgedekt) 7 minuten op half vermogen verwarmen. Halverwege doorroeren. Intussen de appel schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Deze blokjes appel door de bruine bonen scheppen en het gerecht (afgedekt) 9 minuten op half vermogen verwarmen tot het door en door warm is.

Oud-Hollandse Bruine Bonenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse bonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenschotel tomaat-spek
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cayenne-bonenschotel
30 min-
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept