Chocoladetaart

8
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de chocola au bain marie. Roer de boter die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer met een garde of mixer een voor een de eieren door dit mengsel. Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocola toe. Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50 minuten gaar. Steek na 40 minuten een houten satepen in de taart om te controleren of hij gaar is. Als de pen er schoon uitkomt, is de taart gaar. Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en laat hem 15 minuten rusten. Verwijder dan de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker. Serveer er eventueel lobbig geklopte mascarpone of slagroom bij.

Chocoladetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept