Fruit Tempura

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontkroon de aarbeien, was ze en laat ze uitlekken. Schil de kiwis en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Verwijder de klokhuizen van de appels en peren, snijd ze in plakken en besprenkel de plakjes met citroensap. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd de vrucht in ringen of stukjes. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel de plakjes met citroensap. Laat kleine pruimen heel, snijd grote pruimen in tweeën en verwijder de pit. Pel de mandarijn en verdeel de vrucht in partjes. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Klop de ei los en roer het water erdoor. Zeef de bloem en maizena en roer het met een mes door het eiermengsel. Meng niet te veel, want het beslag moet klonterig zijn. Doop de vruchten in het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken. Bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin en krokant. Bak ze in kleine porties en slechts één soort fruit tegelijk. Laat ze op keukenpapier uitleken en schik ze op schalen. Bedruip de zoete tempura met honing en dien ze meteen op.

Fruit Tempura is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept