Falafel

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kikkererwten ca. 1 nacht in ruim koud water weken en kook ze gaar. Laat ze goed uitlekken en pureer ze in de keukenmachine met ui, knoflook, bloem, bakpoeder, specerijen en kruiden. Neem steeds een eetlepel puree en vorm er met de hand platte balletjes van. Wentel ze door het sesamzaad en frituur ze goudbruin en knapperig in frituurolie (180?C). Serveer de falafel in een pitabrood of Turks brood met zoetzure groenten, een beetje sla, knoflook- of sesamsaus. "Falafel is een populaire snack in Israel. In Nederland ontdekken ook steeds meer mensen hoe lekker deze knapperig gefrituurde kikkererwtenballetjes zijn. Ze zijn bovendien vegetarisch en een dagje zonder vlees is zeker niet verkeerd. Prop een pitabroodje vol met sla, falafel, zuurkool, worteltjes en saus. Je kunt voor dit gerecht ook kikkererwten uit blik nemen."

Falafel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept