Italiaanse Aardappeltaart

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stamp de gekookte aardappelen fijn en voeg er dan,al verder stampend,de parmezaanse kaas (niet te zuinig, minstens 50 gram) en de olijfolie, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Smeer dan een ovenschaal of goede taartvorm licht in met boter en smeer op de bodem een laag van de puree(3 cm.)leg er dan gesneden plakjes mozzarella op en weer de rest van de puree. Met b.v. 2 laagjes mozzarella kan ook. als de puree copleet in de schaal zit,zachtjes aandrukken en evt.met paneermeel bestrooien. Verder in de oven bakken(min.20 min./ 200 graden) om van binnen warm te worden en een korstje te krijgen

Italiaanse Aardappeltaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept