Italiaanse Gehakttaart

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180?C. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook ca. 2 minuten en laat het afkoelen. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de peterselie fijn. Laat het deeg ontdooien.

2. Kneed in een kom het gehakt met de gebakken uien, knoflook, mozzarella, 3 eieren, broodkruim, mosterd, peterselie en breng het op smaak met zout en peper.

3. Vet een quiche ?of springvorm in en druk de plakjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm (niet op de bodem) en laat het deeg overhangen.

4. Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt heen. Bestrijk het met losgeklopt ei en bak het in 45-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Italiaanse Gehakttaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakttaart met nasikruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool-gehakttaart met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept