Biove

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng eerst 300 gr bloem met ca 300 ml water en 7-8 gr biergist. Je krijgt dan een heel week deeg dat je bij een temperatuur van 22-24?C, 2 uur laat rijzen. Meng alle ingredienten voor het tweede deeg, behalve het zout dat je achteraf toevoegt. Meng dit deeg dan met het eerste deeg dat 2 uur heeft staan rijzen. Voeg het zout halverwege de bereiding toe. Kneed het deeg goed met de handen, zeker 8 - 10 minuten. Laat het deeg 20 minuten rusten. Verdeel het in 4 porties en rol van elke portie een worst. Snijd er stukjes van en leg ze op een bakblik. Laat ze bij een temperatuur van 27 - 28? C en in een vochtige omgeving ca. 1 uur rijzen. Snijd de stukjes brood in de lengte lichtjes in met een groot mes. Druk de uiteinden lichtjes in en bak 20 minuten op 200?C.

Biove is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker