Italiaans Paasbrood

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit in de kuil. Smelt de boter maar laat deze niet warm worden. Giet de boter in de kuil. Klop de eieren los en voeg ze toe. Voeg de geraspte citroenschil toe en kneed alles tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen en de kom plakt. Laat het deeg 1 uur rijzen en kneed er dan de sukadestukjes door. Beboter een springvorm met een doorsnee van 26 cm. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er 4 bollen van. Leg de bollen tegen elkaar aan in de springvorm en laat nog eens 20 minuten rijzen. Bestrijk de bovenkant met melk en bak het brood in een voorverwarmde oven van 220 Gr C, stand 5 in circa 30 minuten gaar en bruin. Het brood is goed wanneer het hol klinkt.

Italiaans Paasbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paasbrood met noten
100 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes van paasbrood met oma's appeltaartijs
20 min-
Bekijk recept
Paasbrood
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasbrood krans
65 min
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept