-Scheidt de eiereren, voeg de mascarpone, kristalsuiker en vanillesuiker bij het eigeel. mix dit samen tot een gladde mix ontstaat. -Mix de espresso koffie met het kokende water en een rojyale scheut tia maria (Likeur) Wanneer de koffie is opgelost leg je de schaal met deze koffie mix in een bak met water om het af te koelen. (m.b.v. die bak met water gaat dit sneller.) -Met een handmixer klop je het eigeel op (laagste stand.) (tot het eruit met bubbeltjes, zoals luchtig toetje eruit ziet...) Voeg de curstardsuiker in delen toe, blijf door elkaar mengen tot de custardsuiker goed is verdeelt. -Mix 1/3 van het eiwit door de mascarpone mix. Doe dit daarna met de rest. -Spreid 1/3 van de mascarpone mix gelijkmatig over de bodem van een cakevorm.(hiervoor wordt aangeraden om geen metalen te gebruiken, maar een van glas of steen.) -Neem de helft van de langevingers en dompel ze 1 voor 1 in de koffie likeur mix. -Leg ze op de laag mascarpone. -Spreidt hieroverheen weer een gelijkmatige laag mascarpone mix. -Weer een laag langevingers die zijn ondergedompeld in de koffie likeur mix. -Weer een laag mascarpone daar overheen. Strooi daaroverheen het chocolade schaafsel en plaats de schaal in de koelkast voor tenminste 5 uur voor serveren. Smakelijk eten...
Tiramisu (simpel Recept) is een recept van Smulweb.nl