Snij ca. 3 cm. van het uiteinde van de asperges. Kook de asperges in ruim water met 1 el. citroensap in 4-5 minuten beetgaar, neem ze uit de pan, overgiet met koud water en laat in een vergiet uitlekken. Snij de asperges in drieen. Snij de mozzarella in plakjes van ca. 1 cm. dikte en verdeel ze in mooie kransjes over 4 borden. Bestrooi met zout en peper, druppel er wat groene olijfolie over en strooi de hamrepen erover. Verwarm de grill voor. Verhit de olie en bak de salieblaadjes snel rondom knapperig. Zet de bordjes met mozzarella 2-3 minuten onder de grill (2 per keer) tot de mozzarella zacht is. Verdeel de asperges over het midden van de bordjes en strooi de salieblaadjes erover. Druppel er nog wat salie-bakolie over en serveer direct.
Rozet Van Gegrilde Mozzarella Met Groene Asperges is een recept van Smulweb.nl