Paddestoelensaus Met Porcini

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de gedroogde porcini ca. 25 min. in een kom met 2 1/2 dl lauwwarm water. Laat ze uitlekken en vang het weekvocht op. Snijd de porcini in kleine stukjes. Smelt de boter in een grote sauspan, voeg de ui en de porcini toe en fruit ze ca. 3 min. op laag vuur. voeg de knoflook, paddestoelen, oregano, 1 el peterselie, zout en peper toe en fruit deze zo′n 5 min. alroerend op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het weekvocht van de procini en de wijn toe en laat de saus 10 min. zachtjes, zonder deksel, op zacht vuur sudderen. Roer tenslotte de mascarpone door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Paddestoelensaus Met Porcini is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignons en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met paddenstoelen
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsvlees met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstpasta met paddestoelen
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met paddestoelensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept