Pizzadeeg(Bodem)

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gist met de suiker in een kommetje verkruimelen en wat lauwwarm water erover druppelen.met een klein beetje bloem goed door elkaar roeren en 15 min. op een lauwwarm plekje laten rijzen. de rest van de bloem op het werkvlak op een hoopje neerleggen.in het midden een holletje maken en daar de gist het zout het lauwwarm water en de olijfolie in doen. alles met elkaar vermengen en tot een deeg kneden.dit op een warm plaatsje laten rijzen,tot het zich na een kwartiertje tot dubbele omvang heeft opgeblazen.dan er snel met krachtige hand een elastisch deeg van kneden.dit in een kom over doen en met een doek afgedekt,ongeveer 30 tot35 min. laten rijzen,tot het twee keer zo veel is geworden. op het bebloemde werkvlak uitstorten en met beide handen flink door kneden.het deeg enkele malen met een klap op het werkvlak gooien.het bakblik met olie besprenkelen het deeg op het goed met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen met een met bloem bestoven deegroller.het op de bakblik leggen.langs de randen omhoog vouwen,zodat de vulling er straks niet af kan vallen.het blik met een schone doek afdekken.het deeg in de op de laagste stand voorverwarmde oven nogmaals laten rijzen waarbij de deur van de oven open wordt gelaten.pas daarna het door u gekozen beleg erop leggen en de pizza bakken.

Pizzadeeg(Bodem) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker