Traditioneel Ciabatta-brood

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 450 gram tarwebloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Roer in een maatbeker de gist door 75 ml water.
  • 3 Leng het gistpapje aan met de rest van het water en giet het mengsel in het putje.
  • 4 beklop het deeg circa 5 minuten met een vlakke hand totdat het elastisch wordt.
  • 5 Laat het 20 minuten afgedekt met plastic folie rijzen totdat het volume verdubbeld is.
  • 6 Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door.
  • 7 Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt.
  • 8 Laat het opnieuw 20 minuten rijzen met plastic folie.
  • 9 Verdeel het deeg in tweeen en vorm zonder inslaan twee langwerpige broden op een ingevette en met bloem bestoven plaat. 1
  • 0 Laat onder een handdoek 20 minuten rijzen totdat het volume weer verdubbeld is. 1
  • 1 Verwarm de oven voor op 220? C, bestuif het brood met bloem, bewater elke 10 minuten met een plantenspuit en bak 35 minuten.

Traditioneel Ciabatta-brood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuid-Franse uienpizza met salami
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pachamanca uit de Andes in Peru
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept