Zoek
Traditioneel Ciabatta-brood
4
30-60 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gram witte tarwebloem (Belgische Aveve-klanten: zak 960)
13 gram droge gist
425 ml lauw water
3 koffielepels olijfolie
2 koffielepels zout Hulpmiddelen
Half maantje (= vlakke hand) Hulpmiddelen -
Half maantje (= vlakke hand) Bereidingswijze 1. Doe 450 gram tarwebloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
2. Roer in een maatbeker de gist door 75 ml water.
3. Leng het gistpapje aan met de rest van het water en giet het mengsel in het putje.
4. beklop het deeg circa 5 minuten met een vlakke hand totdat het elastisch wordt. 5. Laat het 20 minuten afgedekt met plastic folie rijzen totdat het volume verdubbeld is. 6. Sla het deeg in en kneed er de olijfolie
4 eetlepels water en het zout door. 7. Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt. 8. Laat het opnieuw 20 minuten rijzen met plastic folie. 9. Verdeel het deeg in tweeen en vorm zonder inslaan twee langwerpige broden op een ingevette en met bloem bestoven plaat. 10. Laat onder een handdoek 20 minuten rijzen totdat het volume weer verdubbeld is. 11. Verwarm de oven voor op 220? C
bestuif het brood met bloem
bewater elke 10 minuten met een plantenspuit en bak 35 minuten. Serveertips Dit recept is uitgetest. Heb je problemen
contacteer mij dan via het berichtencen
Bereiding
1
Doe 450 gram tarwebloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
2
Roer in een maatbeker de gist door 75 ml water.
3
Leng het gistpapje aan met de rest van het water en giet het mengsel in het putje.
4
beklop het deeg circa 5 minuten met een vlakke hand totdat het elastisch wordt.
5
Laat het 20 minuten afgedekt met plastic folie rijzen totdat het volume verdubbeld is.
6
Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door.
7
Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt.
8
Laat het opnieuw 20 minuten rijzen met plastic folie.
9
Verdeel het deeg in tweeen en vorm zonder inslaan twee langwerpige broden op een ingevette en met bloem bestoven plaat. 1
0
Laat onder een handdoek 20 minuten rijzen totdat het volume weer verdubbeld is. 1
1
Verwarm de oven voor op 220? C, bestuif het brood met bloem, bewater elke 10 minuten met een plantenspuit en bak 35 minuten.
Traditioneel Ciabatta-brood is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Franse uienpizza met salami
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pachamanca uit de Andes in Peru
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glogg
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept