De praline; * rooster de hazelnoten in de voorverwarmde oven goudbruin. * doe de suiker met het water in de pan en op matig vuur opzetten. * laat het stroopje goudbruin worden, en strooi er alle noten in * zet het vuur laag en en meng de noten met de suikerstroop * stort dit geheel op een bakplaat met vetvrijpapier er op. * deze plak af laten koelen en daarna in stukken breken en vermalen in de magi-mixer tot de stukken 1/2 cm groot zijn. De helft er uit halen en de rest tot poeder vermalen. de semi-freddo; * halveer het vanillestokje en schraap uit beide helften de kern. * klop de eidooiers samen met de vanille en de suiker in het bekken tot de massa bleekgeel wordt * klop in de andere kom de slagroom tot zich zachte pieken vormen * klop in de derde kom de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan * spatel nu het praline mengsel, de room, en het eiwit door het dooier mengsel. doe dit heel voorzichtig zodat alle lucht erin blijft. * schep het mengsel onmiddelijk in de door u gekozen schaal of vormpjes. * afdekken met huishoudfolie en in de vriezer zetten tot je het wil serveren.
Semi-Freddo Met Praline is een recept van Smulweb.nl