Tiramisu-ijs

6
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de mascarpone met de vanillevla, de koffie en de suiker los in een kunststof kom en zet die in de diepvries. Laat het mengsel circa 2 uur bevriezen en klop het daarna goed door. OF draai het ijs tot het gedeeltelijk is bevroren in een sorbetiere. Schep de heelft in een goed gekoelde cakevorm die langs de lange kant is bekleed met plasticfolie. Beleg met de in amaretto gedoopte bitterkoekjes en schep er de rest van het mascarponemengsel op. Werk snel om het ijs niet te veel te laten ontdooien. Zet de vorm nog minstens 4 uur of liever nog een hele nacht in de diepvries. Stort het ijs op een snijplank en snijd in plakken.

Tiramisu-ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept