Melidzanes Mussaka

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Aubergines droogwrijven, steel afsnijden en in vingerdikke plakken snijden. Met zout bestrooid een goed half uur laten staan, tegen de bittere smaak. In die tijd de vulling maken. Het lamsvlees malen. In de hete olie de ui en knoflook lichtgeel fruiten, het gemalen vlees toevoegen, met een vork op het vuur bewerken tot het gaar wordt en dan de tomatensaus, zout, peper, marjolein, suiker, kaneel en de gehakte peterselie erdoor roeren. De aubergine-plakken onder stromend water afspoelen, dan goed afdrogen, door bloem wentelen en in hete olie in de koekepan aan weerskanten goudbruin bakken. Een ingevette vuurvaste schotel met een aaneengesloten laag aubergines, daarop de vleesvulling en dan weer de rest van de aubergine-plakken. Een mengsel van paneermeel en geraspte kaas er over strooien, hier en daar een kklontje boter leggen en de schotel in een voorverwarmde oven (180?C) 20-30 minuten gratineren. In dezelfde schotel wordt het heet opgedaan.

Melidzanes Mussaka is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mussaka met varkensgehakt
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept