Roer in een kom kwark en geklaarde boter of olie zolang tot een egaal en smeuiig mengsel is verkregen. Zeef bloem en zout er boven en kneed de massa snel met de hand tot een soepel deeg. Vorm er een bal van. Leg de deegbal in de reeds beboterde vorm. Druk het deeg zo gelijkmatig mogelijk over bodem en wand van de vorm uit. Bedek het deeg met bakpapier en leg er een ?blinde? vulling (gedroogde peulvruchten of speciale bakboontjes/gewichtjes) op. Plaats de vorm op het rooster dat in het midden van de tot 200 o C. voorverwarmde oven is geplaatst. Neem de vorm na 10 minuten uit de oven. Schakel de oventemperatuur terug tot 175 o C.. Verwijder bakpapier en ?blinde vulling? uit de vorm. Maak intussen de werkelijke vulling door in een kom de eieren samen met de room los te kloppen. Voeg daarna het bosuitje en wat zout en peper toe. Schep op de bodem van de taart een kwart van het ei en roommengsel. Strijk het mengsel er zo gelijkmatig mogelijk over uit. Verdeel de hamreepjes er over en schep de rest van het ei en roommengsel er over. Strijk alles, met de bolle kant van een lepel, glad. Plaats de vorm op het rooster dat in het midden van de tot 180 o C. voorverwarmde oven is geplaatst. Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en laat hem 10 minuten staan. De in een quichevorm gebakken taart kan in de vorm worden opgediend. Van de taart die in de springvorm is gebakken moeten wand en bodem worden weggenomen. Leg de springvormtaart op een eventueel voorverwarmde ronde schotel.
Hartige Taart Met Schwarzwalder Ham is een recept van Smulweb.nl