Weihnachtsstollen

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit geleidelijk in een kuiltje in het midden van de in een kom gezeefde bloem met wat zout. Meng melk en bloem goed door elkaar en laat het deeg een half uurtje rijzen. Laat 375 gr boter zacht worden (niet smelten!).Strooi de resterende suiker,een beetje nootmuskaat en gemberpoeder en de geraspte citroen-en sinaasappelschil over het deeg en vermeng ze ermee. Klop dan de zachte boter door het deeg en kneed dat op een met bloem bestoven plank tot het niet meer kleeft. Laat het in een afgedekte deegkom op een warm plekje rijzen. Strooi wat bloem over het krenten-rozijnenmengsel,meng er de grofgemalen amandelen evenals de gehakte gekonfijte citroenschil door en kneed deze massa door het deeg, dat u tot een langgerekt ovaal vormt,met een doek afdekt en nog een half uur laat narijzen. Druk een diepe gleuf in het deeg en sla een helft over de andere heen. Leg het geheel op beboterd vetvrij papier,sla er een warme doek over en laat wederom een half uur rijzen. Zet de stol in het midden van een vrij warme oven en bak hem gedurende een uur. Strijk er boter over en bestrooi de stol royaal met poedersuiker.

Weihnachtsstollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker