Vruchtenbrood.

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Afgespoelde en afgedroogde krenten en rozijnen, oranjesnippers, sukade en rum mengen en over nacht laten staan. Boter smelten. Bloem, gist, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en citroenschil mengen. Eieren, amandelen, gesmolten boter en beetje bij beetje de lauwwarme melk met de kneedhaak van uw mixer kneden. Op het einde de deeg krachtig met de handen kneden. Afgedekt aan een warme plek ten minste 2 uur laten staan, tot de deeg zichtbaar is gegroeid. De voorbereide vruchten met de handen onder de deeg kneden. De deeg opnieuw twee uur laten groeien en vervolgens tot een ovaal vormen. Met de keukenrol een verdieping in de deel drukken en een deeghelft over de andere leggen. Het brood op bakpapier leggen en in de fornuis bij 175 graden (heetlucht) ongeveer 1 uur bakken. Het brood vervolgens onmiddellijk met gesmolten boter insmeren en met poedersuiker bestrooien. Deze voorgang herhalen tot boter en poedersuiker op zijn en het vruchrenbrood bedekt wordt door een dikke witte laag.

Vruchtenbrood. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasbruschetta met appelstroop
15 min
Bekijk recept
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten
15 min
Bekijk recept
Nederland:Rijst-vruchtenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Vruchtenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kaasbruschetta met appelstroop
15 min
Bekijk recept
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten
15 min
Bekijk recept
Nederland:Rijst-vruchtenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Vruchtenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept