Melk op zacht vuur aan de kook brengen met vanillestokje en 50gr basterdsuiker. Afgedekt ca 20 min.laten trekken op heel laag vuur. Vanillestokje uit de melk hhalen,merg eruit schrapen en aan melk toevoegen. Eidooiers mengen met rest van de basterdsuiker en maizena en schuimig kloppen. Hete melk er geleidelijk doorkloppen. Mengsel terugdoen in de pan en op laag vuur al roerende laten binden. Vanillevla in een kom doen,bestrooien met poedersuiker(om velvorming te voorkomen)kom in een bak koud water zetten en vla zo laten afkoelen. Helft van plakjes cake over bodem van schaal verdelen. Jam verwarmen en over cake strijken. Afdekken met rest van de cake,sherry erover sprenkelen. Cake ca 1 uur in de koelkast zetten om smaken in te laten trekken. Voor serveren aarbeien over de cake verdelen,de koude vla erover schhenken en glad strijken. Slagroom lobbig kloppen en over laag vla strijken,garneren met geschaafde chocolade.