Ricottataart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ricotta en suiker luchtig kloppen met mixer. Bloem en gist zeven en door het ricottamengsel spatelen. Eidooiers loskloppen met citroenrasp en door het deeg mengen. Eiwitten met zout stijfkloppen en door deeg spatelen. In ingevette taart- of cakevorm gieten. Afbakken in voorverwarmde oven van 180 graden, zo′n 40 minuten. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.

Ricottataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept