Kipkroketten

0
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotjes, kerrie en de bloem. Laat dit goed gaar worden. Voeg al roerende, naast het vuur, de kippenbouillon toe. Breng deze saus aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Hak de peterselie fijn. Spatel als laatste de kipfilet en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de massa buiten de koelkast afkoelen en opstijven in de koelkast /- 24 uur. Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en vorm hiervan kroketten. Klop de eieren los met de olie. Rol de kroketten eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. Verhit de frituur tot 180 graden en bak hierin de kroketten in 3 a 5 minuten.

Kipkroketten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkroketten
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipkroketten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte- Kipkroketten: Anders En Jippie Lekker
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kipkroketten
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipkroketten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte- Kipkroketten: Anders En Jippie Lekker
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept