Chocolademousse

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes (blokjes). Smelt deze op een laag vuurtje, au bain marie in een pannetje. Mix de eidooiers samen met 2 eetlepels bastersuiker door elkaar (ong. 3 - 5 minuten) totdat een dikke creme ontstaat. Mix ondertussen het eiwit heel stevig op (3 - 5 minuten) en doe hetzelfde met de slagroom (apart van elkaar). Wanneer de chocolade gesmolten is, mix je deze door de creme van eidooiers. Vervolgens schep je hier ongeveer 2/3 van de slagroom door en roer je als laatste het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over 4 schaaltes en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. Serveer de mousse samen met de aardbeien en de resterende slagroom. Eet smakelijk!

Chocolademousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept