Makreelfilets Met Paprikasalsa

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de paprika′s in vieren, rooster ze even boven open vuur, tot het vel zwart wordt en blazen vertoond, en ontvel ze.Snij de paprika in kleine blokjes.Was de lente-uitjes en snij ze in hele dunne ringetjes.Pel de knoflook.Verhit de resterende olie in een kleine koekenpan en bak daarin op matig vuur de paprikablokjes en lente-uiringetjes, onder voortdurend roeren, circa 3 minuten.Pers de knoflook erboven uit en laat het, nog 2 minuten, al roerend smoren.Schep het mengsel over in een schaal en maak het op smaak met de paprikapoeder, zout en peper.Roer er voorzichtig de wijnazijn door.Hak de peterselie fijn en roer ook die erdoor.Zet de salsa, afgedekt, tot gebruik weg.Laat de makreel filets kort uitlekken.Rijg de filets, als een harmonica, aan de satestokjes met een tussenruimte van circa 2 centimeter.Grill de makrelen, op een licht met olie ingevet rooster, eerst aan de velkant 5 minuten en dan, voorzichtig omdraaien, nogmaals circa 4 minuten aan de vleeskant.

Makreelfilets Met Paprikasalsa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensalade met walnoot
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecotespiesen met paprikasalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine & paprikasalsa
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Toasts met rillette van gerookte makreel
35 min
Bekijk recept