Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(20 minuten) Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen en mengen met sjalotsnippers. Bak van rookoventje vullen met beukenzaagsel of -krullen. Spiritusbranders aansteken, bak erop zetten en oventje met zaagsel volgens aanwijzingen eventueel voorverwarmen. Zalmfilet bestrooien met zout. Zalm in rookoven in 10 a 12 minuten roken. (Zalm is dan van binnen rose en warm, en aan buitenkant mooi gerookt.) Kruidenmengsel op vier borden uitspreiden. Zalmstukken overdwars halveren en op kruidenbedje schikken. Bestrooien met peper. Serveren met gekookte krieltjes en venkel. Tip Op dezelfde manier kunt u ook andere vissoorten roken, zoals tonijn of forel. De rooktijd hangt af van de dikte van de vis(filet) en of de vis binnen of buiten gerookt wordt. Buiten koelt de rookdoos namelijk eerder af. Tel in dat geval enkele minuten bij de totale rooktijd op.

Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

gerookte kipfilet met een tomatendressing op een kruidenbedje
0 min
Bekijk recept
Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte Zalm Op Een Kruidenbedje
10-20 min -
Bekijk recept
Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept