Snijd het zwoerd om de cm in zonder in het vlees zelf te snijden. Meng een beetje zout met een tl paprikapoeder, het citroensap en een beetje olijfolie en wrijf daarmee het vlees en zwoerd mee in. Leg vlees in diepe braadpan en zet het 30 min in de oven totdat het zwoerd zwart begint te worden. Haal de braadslede uit de oven en breng de temp terug tot 180C. Leg het vlees opzij, schep de helft vh vet uit de braadslede en gooi het weg. Zet de braadslede op het fornuis, doe de ui, pepers, chorizo, laurier en rozemarijn en de rest vh paprikapoeder erin en bak alles op laag vuur tot de ui zacht is. Doe dan de tomaten, bonen, knoflook, peterselie en een wijglas water bij het mengsel, roer alels goed door elkaar en schraap daarbij alle heerlijke aanbaksel vd bodem los. Leg het vlees op het mengsel, zet het nog een uur terug in de oven tot het vel krokant is en het vlees mals als boter. Haal het vlees wanneer het gaar is uit de braadslee en laat het even rusten. Proef de saus en breng hem op smaak met zout en peper en een beetje rode wijnazijn om hem een zuurtje te geven. Haal de pepertjes eruit en hak een deel ervan fijn om door de saus te roeren (naar smaak).