Helena's Crostata

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter smelten in de magnetron en laten afkoelen. Intussen alle droge ingrediënten bij elkaar mengen: meel, suiker, bakpoeder en citroenschil en een kuiltje in het midden vormen. Als de boter afgekoeld is, toevoegen aan meelmengsel, samen met ei en zout. Goed mengen. Wanneer het mengsel wat kruimig is, voeg het water toe. Het is meestal raadzaam om verder met de handen het deeg te kneden, tot er snel een bal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie of in een plastic zakje en een klein uurtje in de koelkast laten rusten. Springvorm met boter invetten en met bloem bestuiven. Gebruik nu ongeveer iets meer dan 2/3 van het deeg om het uit te rollen en de springvorm te bekleden. Zorg dat ook de randen bekleed worden, ongeveer 3 à 4 cm hoog, het deeg is dan ongeveer 1 cm dik. Vul de taartbodem met de vruchtenjam, maar niet te vol, anders overheerst de zoete smaak van de jam over de taart. Met een vork de randen van de taartbodem een beetje naar beneden duwen, zodat een leuke versiering aan de zijkanten ontstaat. Werkoppervlak met bloem bestuiven en de rest van het deeg uitrollen, met een rolmes 8 of 10 reepjes van ongeveer 1,5 cm breed en van verschillende lengtes maken. De reepjes deeg worden op de taart gelegd (4 of 5 verticaal en 4 of 5 horizontaal) en aan de randen van de taart vastgemaakt door met je vinger erop te drukken. Je krijgt een ruitjes patroon. De taart ongeveer 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven bakken. Let op dat het deeg licht gekleurd moet zijn. Laten afkoelen (maar een beetje lauw is ook heerlijk) en Buon appetito!

Helena's Crostata is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crostata pi pesce spada (zwaardvistaart)
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Crostata ricotta
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Crostata Met Geitenkaas En Peren En Chili-limoensiroop
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept