Maak van 6 mooie rosmarijntakken 6 spiesen. Rits daarvoor de blaadjes eraf(bewaren voor een ander gerecht), maar laat de blaadjes van de laatste 5 cm zitten. Schraap et een groot mes de steeltjes wat kaal en snij de onderkant scherp schuin af. Hierop kun je straks de vis e.d. mooi prikken. Was de courgettes en snij er in de lengte met je dunschiller mooie lange repen van. Maak van de bacon vierkante plakjes van ca 2,5 x 2,5 cm. Haal na een uur de visfilets uit de koeling. Je ziet dat er veel vocht is uitgekomen. Veeg met een keukenpapier het kruidenmengsel eraf en snij de vis in mooie blokjes van ca 2,5 x 2,5 cm. Nu gaan we de pennen aanrijgen. Prik eerst een plakje spek op de spies. Nu een courgettereep aan een uiteinde erop prikken. Nu een stukje vis. Draai de courgette om en prik het om de vis heen weer op de spies. Nu weer vis en tenslotte het einde van het courgettereepje. Nu weer spek. In totaal komen er 9 visstukjes en 3 courgetterepen op de spies, sluit af met bacon. Maak zo 6 spiesen. Als de gril heet is bak je de spiesen op 2 kanten, n.l. de open kanten, daar waar geen courgette zit. Zo worden 2 kanten gegrild en 2 kanten gekookt.. Gelijkertijd snijd je de citroenen half door; bak ze even 3 minuten mee op de gril. Na het omdraaien van de spiesen de vis even begieten met het warme citroensap.
Zeeduivel Op De Grill is een recept van Smulweb.nl