Zoek
Cannoli
0-10 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 14 hoorntjes: 200 g bloem - 35 g poedersuiker - 35 g boter - 2 eetlepels zoete sherry - 2 eetlepels sterke
zwarte koffie - frituurolie - vormpjes om de hoorntjes mee te maken
-----------
Vulling: 350 g mascarpone - 70 g gezeefde poedersuiker - 30 g gehakte pistachenoten - 60 g gehakte gekonfijte sinaasappelschil Hulpmiddelen Vormpjes om de hoorntjes in te maken Hulpmiddelen - Vormpjes om de hoorntjes in te maken Voorbereiding Maak eerst het deeg klaar. Zeef de bloem en de
poedersuiker in een kom. Meng er de boter door en roer er de sherry en e kofie in. Roer tot het deeg zacht en elastisch wordt. Bedek de kom en laat 30 minuten rusten. Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg tot een fijne laag. Snij het deeg in 14 vierkanten van 9 cm. Vet de vormpjes in en leg het deeg erin om hoorntjes te maken. Maak de uiteinden nat en plooi ze samen. Frituur 3 tot 4 hoorntjes per keer. laat ze 1 tot 2 minuten bakken tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat de hoorntjes uitlekken op een stukje keukenpapier en schuif ze daarna van de bakvorm. Laat ze afkoelen. Bereidingswijze De vulling maak je in een kom. Klop de mascarpone en meng er de poedersuiker
noten en gekonfijte sinaasappelschil door. Vul de hoorntjes en bestrooi ze met poedersuiker. Serveertips Opdienen binnen 2 uur
Met dank aan Douwe Eg
Bereiding
De vulling maak je in een kom. Klop de mascarpone en meng er de poedersuiker, noten en gekonfijte sinaasappelschil door. Vul de hoorntjes en bestrooi ze met poedersuiker.
Cannoli is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli, Snelle Versie
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Cannoli, Snelle Versie
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept