Zabaglione-ijs

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Doe de eierdooiers en de suiker in de schaal of kom en klop dit mengsel met een garde boven het kokende water tot het dik begint te worden.-Het mengsel zal bleek van keur en romig worden. -Zodra het mengsel op de bolle kant van een lepel blijft hangen is het klaar. -Roer er dan de Marsala,de citroenschil en de vanillezaadjes door. -Zet de schaal om af te koelen in een gootsteen die voor de helft is gevuld met ijskoud water. -Klop intussen de slagroom lichtjes op en spatel die onder het ijsmengsel. -Doe het mengsel in de ijsroommachine en laat draaien tot het bevroren is.

Zabaglione-ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
30 min Nagerecht
Bekijk recept