Parelhoen Italiana

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de Parelhoen: Parelhoen even 5 minuten in rodewijn marineren. Sjalotten en knoflook zeer grof snijden en verse kruiden klein. Parelhoen vervolgens kort aanbraden in pan, knof&Sja kort meebakken en snel afblussen met weer rode wijn. Kruiden toevoegen en lekker 20 minuten laten staan. Wel af en toe keren. Intussen vinigraite maken. Olijfolie 50 ml, citroensap (Van halve citroen) en (1 el)honing samenvoegen en mengen. Op smaak brengen beetje peper. Honing en citroen moeten elkaar in balans houden door het zeker niet zoet maar zeker ook niet zuur/wrang te laten smaken. Ondertussen kan je Mozzarella in 4 plakken snijden en 2 pomodore in 8 dikkere plakken snijden (kijk uit voor snelle uitdroging) De hoen na twintig minuten van het vuur halen en ven laten staan. Als je de hoen kan plukken houdt je het vlees apart. Het opgevangen vlees/wijnvocht doe je in een schaal met de geplukte hoen. Even nog de smaken laten intrekken. Presentatie: Op de 4 borden als basis wat rucola in een stervorm op het bord. Daar leg je vervolgens een dikke plak pomodore op en vervolgens de mozzarella. De stukjes parelhoen drapeer je vervolgens op de kaas. Daarna weer een plak pomodore. Een paar keer met de pepermolen over de borden en afmaken met vinigraitte rondom de cilinders.

Parelhoen Italiana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti italiana
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree a la italiana
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta Vegetariana Italiana
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Italiana
0-10 min -
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept