Splits de eieren. - Smelt de chocolade au-bain-marie. - De dooiers met 50 gr suiker en de koffie in ca. 8 min. tot een schuimige massa kloppen. - Roer de gesmolten chocolade erdoorheen. - Klop de eiwitten schuimig. - voeg 75 gr. suiker toe en klop de eiwitten nu stijf. - zeef de bloem. - Spatel de eiwitten, de bloem en de maizena door het eidooiermengsel. - Verdeel dit op een bakplaat die is bekleed met bakpaier. - Bak de biscuit in 12 min. op 200 graden. - Zeef de poedersuiker op de theedoek en stort hierop de biscuitplak met het papier naar boven. - Verwijder voorzichtig dit papier. - Roer de mascarpone los met 20 gr suiker en de koffielikeur. - klop de slagroom stijf en spatel dit door de mascarpone. - Verdeel dit mengsel over de biscuitplak. - Rol de biscuitplak met behulp van de theedoek op tot een rol. - Leg hem met de naad naar beneden.
Italiaanse Chocoladerol is een recept van Smulweb.nl