De gelatine in koud water weken. De koffie en de vanillesuiker samen aan de kook brengen en van het vuur halen. De gelatine uitknijpen en in de hete koffie oplossen. De melk erdoor roeren en het koffiemengsel in de koelkast zetten. De eieren splitsen. De eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en in de koelkast zetten. Een pan voor bijna de helft vullen met water. Het water verwarmen en een schaal erboven hangen. De eidooiers met de suiker toevoegen en met een garde in 5 minuten tot een lichtgele room kloppen. Zet nu de schaal in een bak koud water en klop de creme nog eens 5 min. tot deze koud is geworden. Daarna langzaam het koffiemengsel erdoor kloppen. Het geklopte eiwit over de creme verdelen en er voorzichtig door scheppen. De creme over de coupes verdelen en minstens vier uur in de koelkast laten staan. De melk tot schuim kloppen (de melk in een grote pan verhitten, maar niet laten koken. Met een staafmixer op de hoogste stand of met een garde de melk schuimig kloppen.) Het schuim over de cappuccinocreme verdelen en direct opdienen.