Cappuccino Creme

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gelatine in koud water weken. De koffie en de vanillesuiker samen aan de kook brengen en van het vuur halen. De gelatine uitknijpen en in de hete koffie oplossen. De melk erdoor roeren en het koffiemengsel in de koelkast zetten. De eieren splitsen. De eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en in de koelkast zetten. Een pan voor bijna de helft vullen met water. Het water verwarmen en een schaal erboven hangen. De eidooiers met de suiker toevoegen en met een garde in 5 minuten tot een lichtgele room kloppen. Zet nu de schaal in een bak koud water en klop de creme nog eens 5 min. tot deze koud is geworden. Daarna langzaam het koffiemengsel erdoor kloppen. Het geklopte eiwit over de creme verdelen en er voorzichtig door scheppen. De creme over de coupes verdelen en minstens vier uur in de koelkast laten staan. De melk tot schuim kloppen (de melk in een grote pan verhitten, maar niet laten koken. Met een staafmixer op de hoogste stand of met een garde de melk schuimig kloppen.) Het schuim over de cappuccinocreme verdelen en direct opdienen.

Cappuccino Creme is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika-cappuccino
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kindercappuccino
10 min
Bekijk recept
Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept