Rijstenvlaai

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vulling: breng de melk aan de kook strooi de rijst met 100 gr suiker in de melk en laat al roerend aan de koomk komen. kook de rijst gaar. Niet genoeg gebonden, dan 100 gr custard of bloem erdoor doen. Laten afkoelen. Deeg:Maak de gist aan met een klein deel van de lauw-warme melk. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Giet hierin de aangemaakte gist,boter,suiker en het ei in. Strooi het zout langs de buitenkant van de bloem. Giet het grootste gedeelte van de resterende melk in het kuiltje en kneed een deeg. Voeg zo nodig het laatste beetje melk toe. Laat het deeg rijzen tot dubbele volume. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette hoge vlaaivorm mee. Prik de deegbodem in en laat hem rijzen tot hij dik gezwollen is. Splits de eieren. Roer de dooiers schuimig met de resterende 30gr suiker en doe ze door de rijste pap. Klop de eiwitten stijf en schep de helft ervan door de rijst. Verdeel de helft van de rijstmassa over de vlaai. Schep vervolgens door de resterende rijst de rest van de eiwitten. Strijk ook deze massa over de vlaai uit. Bak de vlaai op 220 graden celcius 25-30 min. Haal de vlaai zo vlug mogelijk uit de vorm.

Rijstenvlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker