Naanbrood

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de suiker en de gist in een kommetje en los met het water de gist op. Laat 10 minuten rusten, of tot het mengsel schuimt. Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de theelepel boter, het zout en het gistmengsel toe. Kneed alles goed en voeg wat water toe als het deeg te droog is. Leg het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en kneed ca. 5 minuten tot het deeg glad en soepel is. Doe het deeg terug in de kom, dek af en laat het op een warme plaats ca. 1 1/2 uur rijzen totdat het verdubbeld is (onze ervaring is dat het na een uur op een warme plaats al dubbel gerezen is) Leg het deeg weer op de met bloem bestoven ondergrond en kneed nog 2 minuten. Verdeel het deeg in zes porties en rol het in schijfjes van ca 13 cm. in doorsnee en 1 cm dik. Zet de naan op een vel ingevette aluminiumfolie 7 tot 10 minuten onder een zeer hete voorverwarmde grill. Draai tweemaal om, bestrijk elke keer met boter en strooi er maanzaak over.

Naanbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept