Kipfilet Pocheren

2
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng water met de kip aan de kook (eventueel wat zout, peper en/of kruiden toevoegen OF een Kippenbouillon tablet) zodra het kookt, gas laag.(net tegen de kook aan, je moet af en toe een "bubbeltje"zien) 8-10 minuten. Draai het gas uit, haal de pan van het vuur,laat kip er in. Haal kip er na tien minuten uit,de kip is sappig en precies goed. Heb je geen grote dubbele kipfilet maar bvb 2 kleine dan moet je de pocheertijd verlagen tot ongeveer 6 minuten. Dan van het gas af en nog 5 minuten laten staan. Voor een Provençaals smaakje. Voeg een handvol verse tijmblaadjes, 1 laurierblaadje, sap van ½ citroen, 1 tl zout en een paar peperkorrels toe. Voor een Aziatisch smaakje Voeg 1 klein stukje ( ± 2cm)verse fijngesneden gember, schil van ½ limoen, 1 steranijs, 1 bosuitje, 1 tl sesamolie, 1 tl zout en wat zwarte peperkorrels toe.

Kipfilet Pocheren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Verse frites, prei en scholfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koude kip met limoenmayo
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept