Vanillesaus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kan een dag van tevoren: eidooiers met suiker, maizena en scheut melk gladroeren. Boven rest van melk vanillemerg uit stokje schrapen Melk met vanillestokje aan do kook brengen en op heel zacht vuur 20-30 min. laten trekken. Helft van melk door eidooiermengsel roeren. Eidooiermengsel al roerende bij rest van melk in pan schenken en saus al roerende aan de kook brengen. Als saus net kookt pan van vuur nemen. Vanillestokje verwijderen. Bovenkant van vla dun bestrooien met poedersuiker en via in bak met koud water laten afkoelen.

Vanillesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept