Parelhoen In Pancetta

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170C.Bestrooi de buikholte en de buitenkant van het parelhoen met zout en peper.Bind het parelhoen evt.op met keukentouw en verdeel de plakjes pancetta erover.Leg het hoentje op het bakpapier en de citroen,knoflook en salieblaadjes er tegenaan.Vouw het bakpapier goed dicht en leg het pakket op de bakplaat in het midden van de oven.Braad de parelhoen in 1? tot 2 uur gaar.Vouw het bakpapier de laatste 20 min.open,zodat de pancetta krokant kan worden.Maak intussen de kruidige levercreme.Doe daarvoor alle ingredienten in een pan en breng het mengsel aan de kook.Laat het 30-45min.zachtjes koken tot het grootste deel van de wijn verdampt is en het mengsel vrij dik geworden is.Verwijder daarna de citroenschil,salieblaadjes,rozemarijn,laurier en jeneverbessen.Pureer het mengsel en bestrijk het stokbrood ermee.

Parelhoen In Pancetta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept