Klop de eieren los en roer er de suiker en custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij, haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in. Voeg de suiker en de stukjes gesneden boter toe en breek het ei erbij. Kneed alles - scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend - tot een mooi deeg. Laat het deeg - afgedekt met een vochtige doek - 1 uur op een warm plekje rijzen. Kneed het deeg daarna nog even door en rol het op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter dan de vlaaiplaat. Beboter de vlaaiplaat en bekleed de plaat en de randen met het deeg. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen en schep er dan de rijstebrij in. Vouw de openstaande deegrand over de rijst en bak de rijstevlaai in een voorverwarmde warme oven (200? C) in 1 uur gaar en goudbruin. Laat de rijstevlaai minstens 1 uur in de vorm afkoelen.
Limburgse Rijstevlaai is een recept van Smulweb.nl