Bijensteektaart

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de gist,boter,water,suiker,zout en 190 g bloem tot een gals beslag zonder klonten. Afdekken en 10-15 min op een warme plek zetten. Roer rest van de bloem er kort door. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 2-3 min glad. Doe het in een met olie ingevette kom, dek die af en laat het 20 min. rusten op een warme plek. Garnering: verhit de boter,suiker en de honing op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Breng het mensel aan de kook, temper het vuur en laat de stroop 2-3 min. doorkoken. Van het vuur de amandelen erdoor roeren en af laten koelen. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak in 2 min. glad. Maak er een cirkel van 20 cm van en leg die in de vorm. Verdeel de garnering over het deeg zonder het op te rekken. Dek de vorm af en zet hem op een warme plek 20-25 min. tot het deeg tot bijna aan de rand is gerezen. Bak de cake in 35-45 min in een voorverwarmde oven van 180 graden . Laat hem 10 min. rusten, stort hem op een rooster en laat hem afkoelen. Draai de bovenkant weer naar boven. Custard: meng het custardpoeder en de suiker. Voeg geleidelijk de melk toe. Roer het papje glad. Verhit het al roerend op een matig vuur tot hij kookt en begint in te dikken. Giet de custard in een middelgrote kom en dek het af, zodat er geen vel op komt. Helemaal af laten koelen. Snijd de cake horizontaal doormidden. Leg de bodem op een serveelschaal. Klop de custard 1 mijn met een mixer.Voeg de room en de essence toe. Klop de custard glad en romig en smeer hem over de cakebodem. Leg de andere helft erop.

Bijensteektaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker