Bak de cake: mix boter en suiker. Klop de eieren stuk voor stuk door het mengsel tot er een luchtig geheel ontstaat. Voeg zout en bloem toe en mix kort. Giet het beslag in de braadslede en bak deze tussen de 60-75 minuten in de oven. De cake is klaar als een sateprikker er schoon uitkomt. Stort de cake op de platte schaal en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de cake afkoelen. Snijdt de cake overlangs in twee lagen en verwijder voorzichtig een laag (dit gaat het beste door hier een dunne plaat van karton onder te schuiven). Maak de vulling: Gebruik de hoeveelheid gelatineblaadjes zoals aangegeven op de verpakking. Week de blaadjes in water. Verwarm een klein beetje melk of water en los hier de gelatine in op. Laat dit mengsel enigszins afkoelen voor het met de kwark te mengen. Iets laten opstijven, alvorens een laag uit te spreiden over de cakebodem. Afdekken met de andere cakehelft. De afwerking: Meng een deel van de marsepein met de kleurstof in de kleur van de basislaag van de taart. Rol de marsepein uit op een vel bakpapier mbt keukenroller en poedersuiker tot een dunne lap. Snijdt hier repen uit ter hoogte van de taart: bekleed de zijkanten (indien nodig ′vastplakken′ met jam). Maak wederom een dunne lap en steek hier met behulp van de braadslede de bovenkant van de taart uit. Bedek hiermee de cake. Verder decoreren naar eigen fantasie!
Wout's Verjaardagstaart is een recept van Smulweb.nl