VOOR DE BODEM:10 bastognekoeken,50 gr geroosterde hazelnoten,80 gr zachte boter.
VOOR HET KWARKMENGSEL:8 blaadjes gelatine,1/4 slagroom,100 gr witte bastaardsuiker,2 zakjes vanilesuiker,250 gr kwark.VOOR DE AFWERKING:circa 400 gr aardbeien,1/2 zakje rode taartgelei. Hulpmiddelen Foodprocessor(keukenmachine)of deegrol,mixer,een springvorm doorsnee van 24 cm
Hulpmiddelen - Foodprocessor(keukenmachine)of deegrol,mixer,een springvorm doorsnee van 24 cm
Voorbereiding Breek de bastognekoeken in stukken en doe ze met de hazelnoten en de zachte boter in de foodprocessor.Laat draaien tot het een glad mengsel is.Of maak de koeken en de noten met een deegrol fijn en meng er de boter door.Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk goed aan.Week de gelatine in ruim koud water.Klop de slagroom bijna stijf met de bastaardsuiker en de vanillesuiker en klop er dan de kwark door.Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water en klop de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel.Schep het kwarkmengsel in de taartvorm,strijk de bovenkant glad en zet de met gladfolie afgedekte taart een nacht in de koelkast om op te stijven. Bereidingswijze Verwijder de rand van de vorm.Maak de gewassen aardbeien schoon,laat ze goed uitlekken en snijd ze in plakjes.Garneer de bovenkant van de taart met de aardbeien.Maak de taartgelei volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk daarmee de aardbeien. Serveertips Lekker voor o.a na het eten bij de koffie met een toefje slag