Sinterklaasrecept Sinterklaasbrood

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef het meel in een kom. Verkruimel de gist in de lauwwarme melk en doe er de suiker bij. Maak een kuiltje in het meel en roer de vloeistof erin, met wat meel erbij, als voordeeg. Laat dit afgedekt een half uurtje rijzen. Werk dan het voordeeg samen met de gesmolten boter, het zout, de kardamon en het meel dooreen tot een vast deeg. Bestrooi het deeg dan met wat bloem en lat het afgedekt ongeveer 3 kwartier op een warme plaats rijzen. Rol het dan uit op een met meel bestoven ondergrond en snijd met een mes figuren uit. Dit kan in de tijd rond Sinterklaas natuurlijk ook in de vorm van Sint en Piet. Versier de oppervlakten dan met rozijnen en amandelen. Verwarm de oven voor tot 200? C en bak de figuren op een ingevet bakblik gaar op de middelste ovenrichel, gedurende ongeveer 20 minuten.

Sinterklaasrecept Sinterklaasbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Sinterklaasbrood
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Sinterklaasbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Sinterklaasbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept