Doe alle ingredienten behalve de amandelen in een kom. Snijd de boter met twee messen door de bloem en kneed het mengsel dan tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat het een uurtje in de koelkast rusten. Strooi wat bloem op het aanrecht, sol het deeg uit en vorm er koekjes van, figuren of brokken. Als u een speculaasplank heeft, dan bestrooit u die met (rijste)bloem, druk het deg erinen snijd het overtollige deeg weg. Leg de speculaas op een beboterde bakplaat. Strooi de geschaafde amandelen de speculaas. Verwarmde oven voor op 175? C en zet de bakplaat midden in de warme oven en bak de speculaas in 20 ? 25 minuten gaar en lichtbruin. Als u grotere sprculaasfiguren maakt, is het mooier deze te versieren met halve amandelen. Rol het deeg dan iets dikker uit. Een halve centimeter dikte is goed maar liever niet dikker. De baktijd is nu 25 ? 30 minuten.
Sinterklaasrecept Speculaasjes is een recept van Smulweb.nl