Sinterklaasrecept Peeperneuten

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De beide bloemsoorten boven een kom zeven met de specerijen/koekkruiden en het zout
  • 2 Honing en stroop afwegen in een pannetje, water en anijs erbij en even opkoken
  • 3 Het hete stroopmengsel bij de bloem in de kom mixen met de kneedhaken van de mixer. Dan met de hand verder kneden tot een soepel deeg ontstaat. (als het erg plakkerig is nog wat roggebloem erbij doen) De kom afdekken met folie(natte theedoek) totdat het deeg is afgekoeld. Daarna de oven voorverwarmen tot 150 graden Celsius.
  • 4 Zoveel karnemelk door het deeg kneden dat het handelbaar wordt. Het bakpoeder eroverstrooien en alles goed doorkneden. Het deeg met natte handen in 8 stukjes verdelen. Daarvan rolletjes maken van 30 cm lang. Aan stukjes/blokjes snijden en met gesmolten boter bedruppelen. Rondhusselen totdat alle kanten vet zijn. (Van den Brink: ′roerd ze wel door malkander, dat ze altemaal even geraakt zijn′)
  • 5 Op de middelste richel van de oven 20 minuten bakken. Op een vlakke plaat laten afkoelen. In een goed sluitende trommel doen en drie dagen laten rijpen.

Sinterklaasrecept Peeperneuten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Sinterklaasrecept Water
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Aardappel-Mosterdsoep Met Rookvlees
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kaassoufle
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gyrossoep
20-30 min -
Bekijk recept