- Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snijd ze fijn - Snijd de mozzarella in blokjes en de gedroogde tomaten in reepjes - Spoel de olijven kort af met water en laat ze goed uitlekken - Wrijf de ansjovisfilets fijn - Breek de eieren in een kom, klop ze los en klop de ansjovis (of -puree)erdoor. - Vermeng het gehakt goed met de voorbereide ingrediënten, de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. - Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. - Zet de vorm, afgedekt met folie, een half uur op een koele plaats (niet in de koelkast) - Verwarm de oven voor op 160 graden C. - Verwijder het folie van de vorm en zet de cakevorm in de oven, laat het gehaktbood in 55-60 minuten gaar worden. - Neem de vorm uit de oven en giet het vrijgekomen vet eruit. (dit kun je gebruiken om met bouillon of met water tot een saus te laten inkoken). - Snijd het brood in plakken - Gehaktbrood kan zowel koud als warm worden gegeten - Het brood kun je ook invriezen, laat het voor gebruik langzaam ontdooien.
ITALIAANS GEVULD GEHAKTBROOD is een recept van Smulweb.nl