Klop in een kom ei en eierdooiers los. Voeg kwark en room toe. Klop alles even flink op. Voeg naar smaak zout en peper toe. Spatel de salamikruimels erdoor. Beleg deegbodem en -wand met de plakken parmaham. Schep het kwarkmengsel erop. Strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad. Strooi de tomaten- en paprikablokjes er zo gelijkmatig mogelijk over uit. Plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Schakel na 20 minuten de ovenwarmte terug tot 180 gr.C. Neem 10 minuten daarna de vorm uit de oven. Laat hem 10 minuten staan en neem daarna de wand en bodem van de vorm voorzichtig weg. Laat de taart volkomen afkoelen en plaats hem daarna nog een uurtje (langer mag ook) in de koelkast. Snijd de taart aan tafel in het gewenste aantal punten.
Italiaanse Hartige Kwarktaart is een recept van Smulweb.nl