Gratin Van Aubergines

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Aubergines wassen in in de lengte reeptjes snijden van 1/2cm. Zout overstrooien en een tweede bord met een gewicht erover plaatsen en 1uur laten rusten. Tomaten pellen en ontpitten. Het vlees hakken en in een pan opwarmen. Basilicum fijnsnijden en look persen en bij de tomaten voegen. Laat wat inkoken. Ondertussen de sneden aubergines vlug spoelen, laten uitlekken en drogen met keukenpapier. In een pan, veel olie verwarmen en de aubergines goudbruin bakken. Goed laten uitlekken op keukenpapier. Een ovenschotel invetten. Mozzarella en eieren in sneetjes snijden. Leg eerst een laagje aubergines in de schotel. Bestrooi met wat parmesan, daarna enkele eitjes en mozzarella. Bedekken met wat tomatensaus. Terug met aubergines bedekken, enz. Eindigen met een laagje tomatensaus. Plaats schotel in de oven gedurende 40min ongeveer. 10 min voor het einde, wat parmezan erover strooien.

Gratin Van Aubergines is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept