Aubergines wassen in in de lengte reeptjes snijden van 1/2cm. Zout overstrooien en een tweede bord met een gewicht erover plaatsen en 1uur laten rusten. Tomaten pellen en ontpitten. Het vlees hakken en in een pan opwarmen. Basilicum fijnsnijden en look persen en bij de tomaten voegen. Laat wat inkoken. Ondertussen de sneden aubergines vlug spoelen, laten uitlekken en drogen met keukenpapier. In een pan, veel olie verwarmen en de aubergines goudbruin bakken. Goed laten uitlekken op keukenpapier. Een ovenschotel invetten. Mozzarella en eieren in sneetjes snijden. Leg eerst een laagje aubergines in de schotel. Bestrooi met wat parmesan, daarna enkele eitjes en mozzarella. Bedekken met wat tomatensaus. Terug met aubergines bedekken, enz. Eindigen met een laagje tomatensaus. Plaats schotel in de oven gedurende 40min ongeveer. 10 min voor het einde, wat parmezan erover strooien.
Gratin Van Aubergines is een recept van Smulweb.nl