Torta Pasqualina

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verhit de boter in een pan en smoor de spinazie al roerend 3 min -wrijf de kwark door een zeef en vermeng met de spinazie en 40 g geraspte kaas -verdel het deeg in 10 gelijke stukken -elk stuk op een bestoven aanrecht uitrollen tot een ronde lap van 24 cm doorsnede -bestrijk de springvorm met olie, evenals de bovenzijde van elke deegplak -stapel 5 van deze deeglappen in de vorm -daarover het spinaziemengsel verdelen en er 6 kuiltjes indrukken -breek de eieren 1 voor 1 en vul elk kuiltje met een ei -strooi er zout en peper over en de rest van de kaas -leg daarop de 5 andere deeglappen -prik de bovenkant van het deeg een paar keer in met een vork -schuif de vorm in het midden van de voorverwarmde oven BAKTIJD=60 min op 180?C -uit de oven nemen en de vorm losmaken en de taart op een voorverwarmde schotel plaatsen

Torta Pasqualina is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Torta Pasqualina - Italiaanse Paastaart (ligurie)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept