Asperges En Ei Met Mascarpone In Ham

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de eieren in 8-10 min. hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze, snij ze in stukken en laat ze afkoelen. Maak de asperges schoon, kook ze 10 min. zachtjes en laat ze nog 5-10 min. zachtjes nagaren. Giet ze af en snij ze in stukken van 1 1/2 cm. Laat ze afkoelen. Meng de aspergestukjes met de eistukjes en de gesmolten boter. Bekleed de bodem en wand van de kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes ham. Meng de mascarpone met de limoenrasp, bieslook, peterselie en zout en (citroen)peper naar smaak. Schep in elk kopje een lepel mascarpone en verdeel de eistukjes en asperges erover. Schep er mascarpone op en druk alles goed aan. Dek af met een stukje ham en zet de kopjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast. Verdeel de rucola over de bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek de kopjes voorzichtig omhoog.

Asperges En Ei Met Mascarpone In Ham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept